Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Partille Municipality Vaestra Goetaland County

Partille kommun - en expansiv kommun i västra Sverige

En växande kommun med närhet till storstaden

Partille kommun ligger i Västra Götalands län, strax öster om Göteborg. Kommunen har en yta på 54,44 km² och en befolkning på drygt 38 000 invånare. Partille är en expansiv kommun med ett rikt näringsliv och goda kommunikationer. Kommunen gränsar till Göteborg i väster, Lerum i öster, Härryda i söder och Mölndal i norr.

Ett varierat näringsliv

Partille har ett varierat näringsliv med företag inom en rad olika branscher. Några av de största företagen i kommunen är Volvo Cars, SKF, SCA och AstraZeneca. Kommunen har också ett stort antal små och medelstora företag. Partille har en god infrastruktur med goda kommunikationer till Göteborg och övriga delar av landet.

Ett rikt fritidsutbud

Partille har ett rikt fritidsutbud med något för alla. I kommunen finns många fina naturområden, bland annat Partille skog, som erbjuder möjligheter till vandring, löpning och cykling. Det finns också flera badplatser, bland annat vid Jonseredsjön och Säveån. I Partille finns också ett flertal idrottsanläggningar, bland annat Partille arena, som används för fotboll, handboll och innebandy.

En kommun med framtidstro

Partille är en kommun med framtidstro. Kommunen satsar på att utveckla näringslivet, förbättra infrastrukturen och öka bostadsbyggandet. Partille är också en av de kommuner i Sverige som växer snabbast. Kommunen har ett starkt engagemang för hållbar utveckling och arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan.

Sammanfattning

Partille kommun är en expansiv kommun med närhet till storstaden Göteborg. Kommunen har ett varierat näringsliv, ett rikt fritidsutbud och en stark framtidstro. Partille är en attraktiv kommun att bo och verka i.


Komentar